celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 25 Mayıs 2023 51 Görüntüleme

Aydın’dan Tüm Dünyaya Gururla

1989 yılında Polat Güven tarafından yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Retek, bugün geri kazanımda ülkemizin lideri. Kaynaklarımızı korumak ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir tabiat bırakmak amacıyla yola çıkan Retek, şimdilerde geri kazanım sektörüne yön vermenin haklı gururunu yaşıyor. Aydın, Nazilli’de bulunan iki tesisi ile durmaksızın çalışan Retek bugünlerde Aydın’a kazandıracağı yeni tesisin heyecanını yaşıyor.

Ülke ekonomisine ve ihracatına büyük katkılarda bulunan Retek aynı zamanda Aydın’ın da en önemli istihdam kaynaklarından bir tanesi. Özellikle bölgede yaşayan genç nüfus için çok önemli iş kaynaklarından biri olan firma, ortak akıl ilkesiyle yönetilmektedir.

34 yıldır geri kazanım için hiç durmadan çalışan Retek ailesi yeni kurulacak olan üçüncü ve devasa tesisi ile gücüne güç katacak. En yeni teknolojilerin kullanılacağı yeni tesis, Retek’in iş disiplini ve sektördeki engin tecrübesiyle bir araya gelerek geri kazanım için, gelecek nesiller ve doğal kaynaklarımız için üretmeye devam edecek.

Her gün ortalama 150 kg atıktan, 100 – 140 kg kağıt ya da karton üretimi yapan Retek, ülke kaynaklarının korunmasına önemli katkılar sağlıyor. 40 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak yeni açılacak tesis ile bu üretim rakamlarını daha yukarı çıkarmayı hedefleyen Retek, 79 ülkeye yaptığı ürün ihracı ile geri kazanım sektörüne Aydın’dan yön vermeye devam edecek.

Sayısız sektör için yüzde yüz atıklardan yüzde yüz geri kazanıma uygun olarak ürün üretimi yapan Retek, geri kazanımda ülkemizin bayrak taşıyıcısı olmaya devam ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=9NwWo82lFeI

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com