İzmirli Öğrenciden Dünya Şampiyonasında Çifte Bronz Madalya

İZMİR / TEKHA

Bursa’da Düzenlenen 5. Dünya Alpagut Şampiyonası Büyük Heyecana Sahne Oldu

19 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla Bursa’da gerçekleştirilen 5. Dünya Alpagut (Turan Dövüş Sanatı) Şampiyonası, uluslararası arenada yoğun rekabete ev sahipliği yaptı. Organizasyon, farklı yaş ve kilo kategorilerinde sporcuların mücadele ettiği geniş kapsamlı bir turnuva olarak dikkat çekti.

Mehmet Ertuğrul Kaya’dan Çifte Dünya Üçüncülüğü

Şampiyonaya İzmir’den katılan Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-4 Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Mehmet Ertuğrul Kaya, 60–65 kg kategorisinde iki farklı branşta yarışarak önemli bir başarıya imza attı. Genç sporcu, gösterdiği üstün performansla iki kez Dünya 3.’sü oldu ve Türkiye’ye iki bronz madalya kazandırdı. Bu başarı hem okulunda hem de İzmir eğitim camiasında büyük sevinç yarattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi’den Tebrik Mesajı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kaya’nın elde ettiği derecelerin gençlerin azmini ve eğitim camiasının yetiştirdiği nitelikli nesilleri bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Yahşi, “Bu kıymetli başarı hepimiz için büyük bir gurur. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu